Menu Close

Македонска илустрирана енциклопедија за деца

900 ден 820 ден

Оваа енциклопедија е наменета за деца над 5 годишна возраст. Во неа се обработени 39 тематски содржини. Тие даваат основни информации за татковината Република Македонија, за нејзините убавини, градови, села, планини и реки, за нејзините природни богатства, како и позначајни податоци прилагодени на возраста на децата.

Објавено од: abvedit
Автор на книгата: Едука Мак
ISBN: 9781529824557
Боја на текстот: Во боја
Боја на страниците: Бела
Големина на страниците: 6" x 9" (15.24 x 22.86 cm)
Боја на корицата: Сјајна

Оваа енциклопедија е наменета за деца над 5 годишна возраст. Во неа се обработени 39 тематски содржини. Тие даваат основни информации за татковината Република Македонија, за нејзините убавини, градови, села, планини и реки, за нејзините природни богатства, како и позначајни податоци прилагодени на возраста на децата. Оригиналните илустрации презентираат дел од содржините и се во функција на текстот. Содржините и податоците во неа, секако може да бидат корисни за секој читател.

Како прва од ваков вид, енциклопедијата е оригинално дело на тим македонски автори и има за цел да ја поттикне љубопитноста и интересот кај децата за себе и за својата татковина.

    Рецензии

    Сеуште нема препораки.

    Оценете го производот “Македонска илустрирана енциклопедија за деца”

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *